ozi

Ike nke ihe nchọpụta kristal scintillator na ọgwụ nuklia

Ihe nchọpụta kristal scintillatorna-ekere òkè dị mkpa na ọgwụ nuklia n'ihi ikike ha nwere ịchọpụta na tụọ radieshon nke isotopes redioactive na-ebute, bụ nke a na-ejikarị eme nchọpụta nchọpụta na usoro ọgwụgwọ.

Ụfọdụ n'ime uru na ngwa ndị nchọpụta kristal scintillator na ọgwụ nuklia gụnyere:

Onyonyo:Ihe nchọpụta kristal scintillatorbụ ihe ndị dị mkpa n'ụdị akụrụngwa onyonyo ahụike dị iche iche, gụnyere igwefoto gamma na ihe nyocha positron emission tomography (PET).Ihe nchọpụta ndị a na-atụgharị ụzarị gamma nke rediopharmaceutical na-ebupụta ka ọ bụrụ ọkụ ọkụ wee ghọọ akara eletrik ka ọ bụrụ ihe onyonyo.Nke a na-enyere aka ịhụ anya na nyocha ọrụ nke akụkụ ahụ na anụ ahụ, na-enyere aka na nyocha na nlekota nke ọnọdụ ahụike dị iche iche.

scsdv (1)

Mmetụta dị elu na mkpebi:Ihe nchọpụta kristal scintillatornwere mmetụta uche dị elu yana mkpebi ike dị mma iji chọpụta nke ọma yana tụọ ụzarị gamma.Nke a dị mkpa karịsịa na onyonyo ọgwụ nuklia, ebe nha nha radieshon dị oke mkpa iji nweta ozi gbasara ahụ na arụ ọrụ zuru ezu.

Nleba anya ọgwụgwọ: Na mgbakwunye na onyonyo, a na-eji ihe nchọpụta kristal scintillator iji nyochaa nkesa na itinye uche nke radioisotopes n'oge usoro ọgwụgwọ radionuclide ezubere iche.Ihe nchọpụta ndị a na-enyere aka nyochaa nnyefe dose na anụ ahụ ezubere iche ma hụ na nchekwa onye ọrịa n'oge ọgwụgwọ.

Nnyocha na mmepe:Ihe nchọpụta kristal scintillatorA na-ejikwa nyocha na mmepe nke teknụzụ redio ọhụrụ na teknụzụ onyonyo, na-enye aka na ọganihu nke teknụzụ ọgwụ nuklia na nchọpụta nke ụzọ nchọpụta ọhụrụ na usoro ọgwụgwọ.

N'ozuzu, ihe nchọpụta kristal scintillator na-arụ ọrụ dị mkpa na nkà mmụta ọgwụ nuklia, na-eme ka nchọpụta radieshon ziri ezi na nke ọma, foto, na quantification iji kwado nyocha, ọgwụgwọ na nyocha nke ọnọdụ ahụike dị iche iche.

scsdv (2)

Oge nzipu: Jan-16-2024